Jak aplikovat metodu výuky zaměřenou na studenta
V současném vzdělávacím sektoru se čím dál tím více diskutuje o tzv. metodě zaměřené na studenta (St...
Číst článekLetošní rok byl pro SOU gastronomie U Krbu další z řady úspěšných. Studenti měli možnost zúčastnit se celé řady specializovaných workshopů, kroužků i soutěží. „Letos mají naši studenti velký úspěch na soutěžích i díky kroužkům, které se zaměřují na soutěžní pokrmy a moderní trendy v gastronomii,“ říká Dušan Metelka, učitel odborného výcviku ze Středního odborného učiliště gastronomie U Krbu.
Vybraní studenti se začátkem prosince zúčastnili také zcela unikátního Workshopu na téma: Drůbež, jak s ní pracovat a jaké pokrmy lze vytvořit pod vedením Jana Horáka, vynikajícího šéfkuchaře a zároveň trenéra Českého Juniorského národního týmu. Workshop probíhal v prostorách školy uvnitř prvního pražského gastronomického hnízda. Za pomocí špičkového vybavení si žáci vyzkoušeli přípravu divokého holuba, perličky či křepelky. Celé menu najdete níže.
Menu:
Konfitované holubí stehno v amarantu, paté z jater, sorbet z višně, omáčka Vin cotto
Plněná křepelka salssiciou s guanciele a piniemi. Pyré z černého kořene a tuřínu, estragonová omáčka
Perlička s pšeničným rizotem, ovčím jogurtem, shimej houby
Kachna s pyré z batátů, šnečí játra, hruškový gel, kumquat
Významné úspěchy studentů SOU U Krbu:
Rio Mare – Svačinka roku
I. místo – Šárka Pavlová
Český Kapr 2022
II. místo – Martin Hanzlík
III. místo – Šárka Pavlová
Lázeňský pohárek 2022
II. místo – Lenka Kašparová
III. místo – Karolína Zimová
Komentáře k článku (0)
Napsat komentář